Fisket jag erbjuder

Jag bedriver min guideverksamhet i området kring Bollnäs, Hälsingland. Med utgångspunkt strax söder om Bollnäs. Fisket bedrivs i ett antal olika vatten i närområdet beroende på vilken fiskemetod som önskas. 

Jag lägger upp fiskedagarna som halv- eller heldagar.

Vid en halvdag fiskar vi fyra timmar, jag bjuder på kaffe och enklare fika.

Vid en heldags fiske fiskar vi i åtta timmar, jag bjuder på kaffe, fika och lunch som vi går i land och tillagar i anslutning till fiskevattnet.

Till allt fiske ingår säkerhetsutrustning och vid önskemål all nödvändig fiskeutrustning.

Vid all typ av båtfiske har jag möjlighet att ta med upp till tre fiskande gäster i båtarna. Är ni fler än tre gäster finns möjlighet att hyra till min Kimple 430. Tillsammans med mina guidekollegor inom FIMS, som ni kan läsa mer om här, kan jag även anordna gruppbokningar och företagsevent.

 

 

Spinnfiske efter gädda

Ett fiske som ökat ordentligt de senaste åren. Enkelheten i fisket, i kombination med det så omtalade hugget från en gädda som smäller på ett spinnfiskat bete, är något som definitivt har bidragit till den stora populariteten. När jag guidar på denna fiskemetod är det vanligt att kunderna har med sig egen utrustning, men det finns även möjlighet att låna komplett utrustning av mig.

Bokningssäsong: Hela året så länge det är isfritt. Ett tips är dock att boka april-mitten av juni alternativt september-november då detta fiske brukar vara som bäst under dom perioderna.


Trollingfiske efter gädda

Ett av mina personliga favoritfisken! En rolig metod som oftast ger både bra mängdfiske och chans till stor fisk. Vi fiskar med 4-6 spön, använder oss av sidoparavaner och djupriggar. Ett mycket behändigt fiske för dig som gäst där jag står för alla spön, beten och övrig utrustning. Det enda du som gäst behöver ha med dig är kläder efter väder.

Bokningssäsong: Hela året så länge det är isfritt. Ett tips är dock att boka april-mitten av juni alternativt september-november då detta fiske brukar vara som bäst under dom perioderna.

 

Spinnfiske efter abborre

Semesterfisket nr.1! Få fisken är så synonymt med varma sommardagar som just spinnfiske efter abborre. Att med hjälp av elmotorn ankra upp invid ett stim med betesfisk och jagande abborrar som man sedan fiskar på med lätt utrustning, iförd shorts och t-shirt, det blir knappast mer svensk sommar! Självklart får du som gäst behålla några matfiskar och ta med för att bjuda på färsk abborre när du kommer hem. Antingen fiskar du med din egna utrustning som du trivs med och är van vid, eller så lånar du komplett utrustning av mig.

Tips! Detta fiske går utmärkt att bedriva på kvällstid, så här finns möjlighet att boka en halvdags fiske (fyra timmar) och förlägga bokningen på kvällstid, exempelvis 17-21.

Bokningssäsong: juni-september

 

Trollingfiske efter gös

Ett mycket rogivande fiske som hör sommaren till. Som dessutom enligt många är den absolut godaste matfisken! Liksom vid gäddtrolling så fiskar vi med 4-6 spön, använder oss av sidoparavaner och djupriggar. Jag står för alla spön, beten och övrig utrustning. Det enda du som gäst behöver ha med dig är kläder efter väder.

Tips! Detta fiske går utmärkt att bedriva på kvällstid, så här finns möjlighet att boka en halvdags fiske (fyra timmar) och förlägga bokningen på kvällstid, exempelvis 17-21.

Bokningssäsong: juni-augusti

  

Flötestrolling efter gädda

En fiskemetod som är synonym med jakt efter stor gädda. Vi fiskar med 4-6 spön riggade med flöten eller små sidoparavaner och särskilda tackel handgjorda för detta fiske. Vi använder oss av naturlig betesfisk som vi med elmotorns hjälp långsamt släpar fram bakom båten. Ett mycket spännande och rogivande fiske. Här står jag för all fiskeutrustning.

Bokningssäsong: april-maj samt oktober-november

 

Ismete efter gädda

Ett annat av mina personliga favoritfiskemetoder! Vi fiskar med 10–12 ismetespön och naturlig betesfisk, ett roligt fiske som både brukar ge bra mängd och storlek på fångsten. Ett fiske som lämpar sig mycket väl för guidade turer där jag borrar hålen, sätter ut spön och gör upp eld lagom tills ni anländer på isen. En trivsam metod som gör det möjligt att t.ex laga mat och njuta i vårsolen samtidigt som man bedriver själva fisket.

Bokningssäsong: hela vintersäsongen så länge isen är säker, ett tips är dock att boka februari-mars då fisket och vädret brukar vara som bäst

Martin Elversson

martin.elversson@gmail.com

+4670-681 23 60

Hälsingland Fishing Experience

Martin Elversson Försäljning

Företaget innehar F-skattsedel